wetenschapscommunicator Stichting Biowetenschappen en Maatschappij 


 

 

 

wetenschapscommunicator Stichting Biowetenschappen en Maatschappij

wetenschapscommunicator Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM)
24 – 32 uur per week (0,67 -0,89 fte)
vacaturenummer (24-538)

Wat ga je doen?
Gedurende het zwangerschapsverlof van onze huidige wetenschapscommunicator houd je de taken binnen die functie zo goed mogelijk in de lucht. Je belangrijkste taken zijn:

 • aansturen van de productie van de boeken
 • bedenken en uitvoeren van de communicatie richting onze doelgroepen
 • vertegenwoordigen van de de stichting op diverse evenementen
 • zelf organiseren van kleinschalige evenementen, zoals boekpresentaties
 • voorbereiden van de maandelijkse overleggen met het Dagelijks bestuur
 • in overleg met de penningmeester ben je verantwoordelijk voor de begroting en uitgaven
 • Je werkt samen met een senior secretaresse en je onderhoudt contact met collega’s van ZonMw en met externe professionals zoals een uitgever, eindredacteuren, distributeur en infographicmakers.

Wat betekent werken bij Stichting BWM?
Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) wil bij een breed publiek inzicht bevorderen in de biowetenschappen en doet dit al ruim vijftig jaar door het uitgeven van themadossiers in de vorm van boeken en online dossiers. In deze themapublicaties staat steeds één onderwerp uit de life sciences centraal dat door wetenschappers van diverse kanten wordt belicht. Van infectieziekten tot klimaatverandering, van stamcellen tot het puberbrein, van de hielprik tot natuurbeheer, de onderwerpen bestrijken het hele veld van de biowetenschappen.

Stichting BWM heeft een extern bestuur van wetenschappers en twee vaste medewerkers. BWM is als onafhankelijke stichting voor wetenschapscommunicatie gehuisvest bij ZonMw. Voor meer informatie zie biomaatschappij.nl

Wie zoeken wij?
Deze functie vraagt een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Je hebt de touwtjes stevig in handen en kunt mensen aansturen en motiveren. Je werkt planmatig en gestructureerd en je bent een effectieve gesprekspartner op alle niveaus binnen en buiten BWM.

 • Om deze functie goed te kunnen vervullen, zoeken we een prettige collega;
 • met minimaal drie jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in projectmanagement en/of wetenschapscommunicatie
 • met academisch denk- en werkniveau en een achtergrond in de (bio)wetenschappen
 • die conceptueel sterk is en werk aanstuurt, plant en structureert
 • met aantoonbare crossmediale marketingervaring
 • met goede redactionele vaardigheden
 • die goed kan samenwerken en verbindingen legt met andere organisaties.

Wat bieden we jou?
Een wetenschapscommunicator kan bij ons rekenen op een uitdagende en afwisselende functie, binnen een maatschappelijk zeer relevant werkveld. Onze organisatie kenmerkt zich door een open, collegiale en informele werksfeer. Wij denken niet in rangen en standen maar gaan uit van de competenties van de collega’s en de ontwikkeling hiervan wordt gestimuleerd.

 • arbeidsovereenkomst voor 24 - 32 uur (0,67 – 0,89 fte) per week
 • voor een periode van 5 maanden; mei t/m september 2024
 • je treedt in dienst bij ZonMw en wordt gedetacheerd bij BWM
 • salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen  € 3.662,77 en € 5.586,12 (schaal 11 cao Rijk, salarispeil 1 januari 2024)
 • secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao Rijk, waaronder Individueel Keuze Budget (IKB) van 16,37% van het bruto salaris, 64 IKB-uren en 144 vakantie-uren per jaar (bij een volledig dienstverband), pensioen ABP, opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, reiskosten woon-werkverkeer (NS-businesscard), thuiswerkvergoeding en werkgeversbijdrage inrichting thuiswerkplek
 • hybride werkomgeving: deels op ons kantoor in Den Haag en deels vanuit huis

Solliciteren
Denk jij dat dit jouw functie is? Dan komen wij heel graag met je in contact ! Je kunt jouw CV en motivatie separaat uploaden tot en met 17 maart 2024. Wil je eerst nog wat meer weten, neem gerust even contact op met Joy Kerklaan, bureau coördinator Stichting BWM, kerklaan@zonmw.nl, tel 070- 5150309.

Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, van wie je houdt en of je beperkingen hebt. We zijn nieuwsgierig naar wat jou drijft en naar jouw talenten.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Om interne doorgroei te stimuleren hebben collega’s van ZonMw daarbij voorrang op externe kandidaten. Wacht niet met solliciteren tot de deadline. Gedurende de publicatie plannen wij mogelijk al gesprekken in. Als we onze nieuwe collega hebben geworden, sluit de publicatie eerder. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacaturekenmerken

Type functie

Contact

 

 

 

 

 

 

Volg ons

 

We verbinden mensen en organisaties op relevante maatschappelijke en wetenschappelijke vraagstukken
die van invloed zijn op gezondheid, zorg en welzijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

©2024 ZonMw - Privacy - Cookiestatement

  

 

 

Over ZonMw
We verbinden mensen en organisaties op relevante maatschappelijke en wetenschappelijke vraagstukken die van invloed zijn op gezondheid, zorg en welzijn.


Volg ons

 


©2024 ZonMw - Privacy - Cookiestatement