Wetenschapscommunicator (21-118)

SOLLICITEREN

 

Deel deze pagina   

Onze vacature

In verband met zwangerschapsverlof zoeken wij voor de periode augustus t/m december 2021 voor drie tot vier dagen in de week een zelfstandige wetenschapscommunicator met affiniteit voor wetenschapscommunicatie.

Wie zijn we?

Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) wil bij een breed publiek inzicht bevorderen in de biowetenschappen en doet dit al ruim vijftig jaar door het uitgeven van themadossiers in de vorm van boeken en online dossiers. In deze themapublicaties staat steeds één onderwerp uit de life sciences centraal dat door wetenschappers van diverse kanten wordt belicht. Van infectieziekten tot klimaatverandering, van stamcellen tot het puberbrein, van de hielprik tot natuurbeheer, de onderwerpen bestrijken het hele veld van de biowetenschappen. BWM heeft een extern bestuur van wetenschappers en twee vaste medewerkers. Stichting BWM is als onafhankelijke stichting voor wetenschapscommunicatie gehuisvest bij ZonMw. Voor meer informatie zie.

BWM is op zoek naar een zelfstandige

Wetenschapscommunicator
(24-32 uur per week)
(vacaturenummer 21-118)

Onze functie:
Gedurende het zwangerschapsverlof van onze huidige wetenschapscommunicator houd je de taken binnen die functie zo goed mogelijk in de lucht. Je belangrijkste taken zijn het aansturen van de productie van de boeken, en het bedenken en inplannen van social media uitingen. Daarnaast zijn we in samenwerking met een aantal partners een project voor vmbo-scholieren gestart in 2021. Affiniteit met deze doelgroep is daarom handig.

Je werkt samen met een senior bureausecretaresse en je onderhoudt contact met collega’s van ZonMw en met externe professionals zoals eindredacteuren en een beeldbureau, distributeur en vormgever.

Deze functie vraagt een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Je hebt de touwtjes stevig in handen en kunt mensen aansturen en motiveren. Je werkt planmatig en gestructureerd en bent een effectieve gesprekspartner op alle niveaus binnen en buiten BWM.

Jouw profiel:

Om deze functie goed te kunnen vervullen, zoeken we een prettige collega:

  • met minimaal drie jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in projectmanagement en/of wetenschapscommunicatie;
  • met academisch denk- en werkniveau en een achtergrond in de (bio-)wetenschappen;
  • die conceptueel sterk is en werk aanstuurt, plant en structureert;;
  • met aantoonbare crossmediale marketing ervaring;
  • met goede redactionele vaardigheden;
  • die goed kan samenwerken en verbindingen legt met andere organisaties.

We bieden je:

  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 24-32 uur (0,667-0,889 fte) per week voor de duur van 5 maanden;
  • Een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, tot maximaal € 5.039,- bruto per maand (schaal 11 CAO Rijk salarispeil 1 juli 2020) bij een fulltime dienstverband (36 uur);
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en volop mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling.

Informatie:
Voor meer informatie over de functie kun je ook eerst contact opnemen met BWM via Joy Kerklaan, kerklaan@zonmw.nl, tel 070- 5150309.

Sollicitaties:
Belangstellenden kunnen hun motivatie en cv tot en met 17 mei 2021 als bestand uploaden via onderstaande button. Je motivatiebrief graag separaat uploaden.

ZonMw hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacaturekenmerken

Type functie

Contact

 

ZonMw Stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
 

ZonMw
Nieuws
Subsidies
Agenda
Over ZonMw


 

 

 

©2020 ZonMw 

Volg ons via