senior programmamanager Samenwerkingsverbanden


senior programmamanager Samenwerkingsverbanden

senior programmamanager
versterken Verloskundige Samenwerkingsverbanden
32 – 36 uur per week (0,89 – 1,0 fte)
vacaturenummer 23-424

 

Wat ga je doen?
Als senior programmamanager richt jij je op het verder professionaliseren en vormgeven van bestaande Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s) op regionaal en landelijk niveau. In dit stimuleringsprogramma richten jouw inspanningen en acties zich op:

 • samenwerking met de opdrachtgever (VWS), landelijke en regionale partijen (zoals College Perinatale Zorg (CPZ), Federatie van VSV’s en Netwerk Regionale Consortia Geboortezorg (NRCG)) gericht op het vormgeven en uitvoeren van een complex veranderkundig stimuleringsprogramma in het veld van de geboortezorg
 • vormgeven en uitvoeren van het programma met inclusief subsidierondes 
 • adviseren en begeleiden van de programmacommissie die wordt geïnstalleerd binnen dit programma
 • beoordelen en bewaken van de (financiële) voortgang, het proces en de resultaten van het programma (inclusief evaluatie)
 • benaderen van (potentiële) uitvoerders en stakeholders in een bestuurlijk/inhoudelijk complex werkveld
 • functioneel aansturen van het programmateam (programmasecretaris, clusterassistent)
 • intern en extern communiceren over de programmadoelen, procedures en uitkomsten, in samenspraak met de communicatieadviseur
 • gezamenlijk met collega’s uit andere ZonMw programma’s  afstemmen van werkwijze en procedures gericht op dit type stimuleringsprogramma
 • leveren van een (strategische) bijdrage aan interne, clusteroverstijgende en/of ZonMw brede activiteiten en projecten

Wie zijn wij?
Met kennis werken aan een goede gezondheid voor iedereen en daarmee bijdragen aan vernieuwing in zorg, gezondheid en welzijn. Dat betekent werken bij ZonMw. ZonMw ontwerpt programma’s en financiert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, stimuleert het gebruik van ontwikkelde kennis én signaleert waar kennis nodig is. Wij ondersteunen de gehele kennisketen; van fundamenteel, praktijkgericht- en actieonderzoek tot aan implementatieprojecten.

ZonMw verbindt mensen en organisaties op relevante maatschappelijke en wetenschappelijke vraagstukken die van invloed zijn op gezondheid, zorg en welzijn. We werken nauw samen met onder andere onderzoekers, zorgverleners, beleidsmakers, cliënten en burgers. Want alleen samen kunnen we het verschil maken.  Onze hoofdopdrachtgevers zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Vanuit 14 gespecialiseerde programmaclusters - én clusteroverstijgend – werken we aan de verschillende kennisprogramma’s. In het cluster Preventie richten wij ons specifiek op het brede veld van gezondheidsbevordering en gezonde leefstijl. Dit omvat het brede spectrum van de geboortezorg tot en met participatie op de arbeidsmarkt.

Wie zoeken wij?
Een doortastende en inspirerende senior programmamanager. Een collega die in staat is complexe veranderkundige vraagstukken, in samenwerking, vorm te geven en de uitvoering ervan te begeleiden en te stimuleren. Iemand met een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en die op positief constructieve wijze kan omgaan met verschillende belangen.

Het is belangrijk dat je ervaring hebt met complexe veranderprogramma’s binnen de publieke sector en/of gezondheidszorg.

 • relevante afgeronde opleiding WO-niveau
 • ruime ervaring met complexe veranderprogramma’s en/of -processen binnen de publieke sector en/of gezondheidszorg
 • ervaring in en/of affiniteit met het veld van de geboortezorg
 • kennis en ervaring ten aanzien van het professionaliseren van regionale samenwerkingsverbanden
 • goed op de hoogte van politiek-bestuurlijke, maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen
 • oog hebben voor de (veranderkundige) opgaven en eventuele knelpunten, maar tegelijkertijd koers houden en gericht op het boeken van vooruitgang en het behalen van doelstelingen
 • makkelijk kunnen schakelen tussen inhoudelijk en procesmatig niveau en tussen complexiteit en detailniveau
 • een zelfstandige en proactieve werkwijze gericht op samenwerking, resultaten en oplossingen
 • open manier van communiceren en een mentaliteit van “samen de klus klaren”
 • sterke communicatieve en adviesvaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal

Tot slot herken jij jezelf in onze kernwaarden: zorgvuldig, toegankelijk, initiatiefrijk en verbindend.

Wat bieden we jou?
Een senior programmamanager kan bij ons rekenen op een brede functie met veel ruimte voor eigen inzichten en initiatief. En dat binnen een maatschappelijk zeer relevant werkveld. Onze organisatie kenmerkt zich door een open, collegiale en informele werksfeer.

 • arbeidsovereenkomst voor 32 – 36 uur (0,89 – 1,0 fte) voor een periode van 12 maanden, met de intentie tot verlenging
 • salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen  € 4.214,85 en € 6.227.02 (schaal 12 cao Rijk, salarispeil 1 april 2023*)
 • secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao Rijk, waaronder Individueel Keuze Budget (IKB) van 16,37% van het bruto salaris, 64 IKB-uren en 144 vakantie-uren per jaar (bij een volledig dienstverband), pensioen ABP, opleidingsmogelijkheden reiskosten woon-werkverkeer (NS-businesscard), thuiswerkvergoeding en werkgeversbijdrage inrichting thuiswerkplek
 • hybride werkomgeving: deels op ons kantoor in Den Haag en deels vanuit huis

*op 1 januari 2024 wordt het salarisgebouw met 1,5% verhoogd

Solliciteren
Denk jij dat dit jouw functie is? Dan komen wij heel graag met je in contact ! Je kunt jouw CV en motivatie separaat uploaden tot en met 25 mei 2023. Wil je eerst nog wat meer weten, neem gerust even contact op met Fleur Boulogne, clusterhoofd Preventie (Boulogne@zonmw.nl / 06 53656492).

Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, van wie je houdt en of je beperkingen hebt. We zijn nieuwsgierig naar wat jou drijft en naar jouw talenten.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Om interne doorgroei te stimuleren hebben collega’s van ZonMw daarbij voorrang op externe kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacaturekenmerken

Type functie

Contact

 

ZonMw Stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
 

ZonMw
Nieuws
Subsidies
Agenda
Privacy


 

 

©2022 ZonMw