senior beleidsmedewerker team Bestuursbureau


senior beleidsmedewerker
team Bestuursbureau

 

   

ZonMw zoekt binnen de afdeling Strategie en Innovatie voor het team Bestuursbureau zo spoedig mogelijk een                   

senior beleidsmedewerker
32 – 36 uur per week (0,89 – 1,0 fte)
(vacaturenummer 22-260)

Wat ga je doen?
Als senior beleidsmedewerker ben jij degene die de richting en de middelen bewaakt, waarmee we binnen ZonMw met interne projecten omgaan. Voorbeelden van projecten zijn: nieuwe website, interne programma-administratie en het datamanagement systeem.

Jij bent de zichtbare en trekkende kracht in het door ontwikkelen, implementeren en monitoren van de project-portfoliostructuur bij Zonmw. Overige:

 • inzicht en structuur creëren in het totaal van projecten en de status daarvan
 • ophalen van informatie bij de verschillende projectleiders
 • adviseren van het MT en interne projectleiders op basis van rapportages en ontwikkelingen
 • verkennen en initiëren van nieuwe projecten
 • koppelen van de project-portfoliostructuur met de beleidscyclus
 • voorbereiden van en notuleren bij vergaderingen van de ProjectPortfolioBoard
 • opzetten van trainingen, schrijven van handleidingen, initiëren van intervisies, allen gericht op programmeren en evalueren.

Wie zijn wij?
ZonMw stimuleert met allerlei programma’s een goede gezondheid en welzijn van iedereen. Daarbij gaat het over vernieuwing van interventies en behandelingen, de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg, en de gedecentraliseerde zorg in het sociaal domein. Rekening houdend met mondiale en technologische ontwikkelingen, maar ook met inkomensongelijkheid, vergrijzing en medische ethiek. De hoofdopdrachtgevers van ZonMw zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Als onafhankelijke spin in het web werken wij samen met alle denkbare partijen die betrokken zijn bij innovatie en het ontwikkelen en toepassen van kennis: wetenschappelijk onderzoekers, zorgverleners, beleidsmakers, vertegenwoordigers uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Dit doen we vanuit 14 specialistische clusters, die allemaal weer gericht zijn op hun inhoudelijke speerpunten. Van fundamenteel onderzoek tot doelmatigheidsonderzoek. Van preventie tot geneesmiddelen. Van jeugd tot ouderen.

Het Bestuursbureau van de afdeling Strategie & Innovatie ondersteunt de directie en het bestuur bij bestuurlijke en organisatorische sturing van de organisatie. Belangrijke taken zijn: advisering over beleidsinhoudelijke, bestuurlijke en organisatorische vraagstukken. Onderhouden van contacten met de opdrachtgevers en het zorgdragen voor het nakomen van de werkafspraken, waaronder de rapportages in kader van de verantwoordingscyclus. Het bevorderen van (sensitiviteit voor) goed opdrachtnemerschap bij medewerkers binnen de programma’s en het bijdragen aan het traject goed opdrachtgeverschap bij VWS, staan eveneens hoog op onze actielijst.

Wie ben jij?
Je bent een zichtbare beleidsmedewerker die goed in staat is draagvlak te creëren voor projectmatig werken en kwaliteitszorg. Op doortastende en proactieve wijze kan jij overzicht, samenhang en structuur aanbrengen. Je bent/hebt:

 • minimaal vier jaar relevante werkervaring met projectmatig werken en met het leiden van (multidisciplinaire) programma- of projectteams
 • affiniteit met onderzoek en/of innovatie op het terrein van gezondheid en zorg
 • de gave goed om te gaan met tijdsdruk en het spanningsveld tussen lijn en project
 • gericht op innovatieve (digitale) methoden en oplossingen
 • leergierig, ontwikkelingsgericht en staat open voor reflectie
 • kennis en ervaring met verandermanagement en/ of IT-programma’s is een pré

Wat bieden we jou?
Een senior beleidsmedewerker kan bij ons rekenen op een strategische, inhoudelijke en brede functie met zowel een intern als extern aandachtsgebied. En dat binnen een maatschappelijk zeer relevant werkveld. Onze organisatie kenmerkt zich door een open, collegiale en informele werksfeer.

 • een arbeidsovereenkomst voor 32 - 36 uur (0,89 – 1,0 fte) voor een periode van 12 maanden, met de intentie tot verlenging
 • een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen  € 3.919,11 en € 5.825,02 (schaal 12 CAO Rijk, salarispeil 1 juli 2021) bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Rijk, waaronder Individueel Keuze Budget (IKB) van 16,37% van het bruto salaris, minimaal 21,6 IKB-uren, 144 vakantie-uren per jaar (bij fulltime dienstverband), pensioen ABP, opleidingsbudget en reiskostenvergoeding woon-werkverkeer
 • hybride werkomgeving: deels op kantoor in Den Haag, deels vanuit huis

Solliciteren
Wij komen heel graag met je in contact als jij denkt dat dit jouw functie is! Upload dan je motivatiebrief en cv tot en met 6 juni 2022 via de onderstaande button.

Als je eerst nog iets meer wilt weten, neem dan zeker even contact op met Jolien Wenink, senior beleidsmedewerker (wenink@zonmw.nl / 070 349 53 19) of Loes van Herten, hoofd S&I (herten@zonmw.nl / 070 5150324).

ZonMw hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Medewerkers binnen ZonMw hebben bij gelijke geschiktheid binnen de procedure voorrang op externen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacaturekenmerken

Type functie

Contact

 

ZonMw Stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
 

ZonMw
Nieuws
Subsidies
Agenda
Over ZonMw


 

 

 

©2020 ZonMw 

Volg ons via