Communicatiemedewerker DoelmatigheidsOnderzoek (21-113)

Deel deze pagina   

Help jij mee de zorg te verbeteren en betaalbaar te houden? En wil je met de juiste communicatie over gezondheidsonderzoek, ervoor zorgen dat de kennis die beschikbaar komt ook echt gebruikt wordt in onderzoek, praktijk, onderwijs of beleid?

Onze vacature

Help jij mee de zorg te verbeteren en betaalbaar te houden? En wil je met de juiste communicatie over gezondheidsonderzoek, ervoor zorgen dat de kennis die beschikbaar komt ook echt gebruikt wordt in onderzoek, praktijk, onderwijs of beleid?

Voor het cluster DoelmatigheidsOnderzoek zoekt ZonMw op korte termijn een enthousiaste

Communicatiemedewerker
voor 32,4 uur (0,9 fte) per week
(vacaturenummer 21-113)

Ben je een actieve, enthousiaste en bedreven communicatiemedewerker, die met de juiste mix van tekst, beeld, video en audio de verschillende doelgroepen weet te bereiken? Heb je affiniteit met of kennis van (doelmatigheids-)onderzoek en werk je graag samen met collega’s in een omgeving met verschillende partijen en belangen? Kan je goed organiseren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Onze functie

Als communicatiemedewerker werk je samen met de twee communicatieadviseurs en je collega’s binnen de programmateams aan het zichtbaar en toegankelijk maken van de door ons gefinancierde doelmatigheidsonderzoeken. Je bent verantwoordelijk voor het plannen en uitvoeren van de communicatieactiviteiten. Je zet verschillende middelen in zoals de website (o.a. nieuwsberichten, filmpjes en interviews), social media en bijeenkomsten. Ook verzorg je de tweemaandelijkse digitale nieuwsbrief die door ruim 8.000 zorgprofessionals gelezen wordt. Je draagt ook bij aan ZonMw brede communicatieactiviteiten.

Uiteraard krijg je coaching en begeleiding van ervaren collega’s.

Lees meer over de onderwerpen waar je straks aan werkt. Bekijk ook het filmpje ‘Wat is doelmatigheidsonderzoek?’

Jouw profiel:

 • Je hebt een relevante, afgeronde opleiding hbo-niveau;
 • Je schrijft goede, publieksvriendelijke (web-)teksten;
 • Je maakt aantrekkelijke content d.m.v. vormgeving en beeldgebruik;
 • Je leert snel nieuwe programma’s en systemen te hanteren;
 • Je hebt kennis van CMS-systemen, monitoringtools en SEO;
 • Je vindt het leuk om bijeenkomsten te organiseren;
 • Je hebt affiniteit met onderzoek en met de gezondheidszorg.

We zoeken een collega die:

 • Enthousiast en nieuwsgierig is;
 • Die kritisch is en vragen stelt;
 • Die een positieve instelling heeft;
 • Die weet van aanpakken en samenwerkt.

Wie zijn we?

In het cluster DoelmatigheidsOnderzoek financieren we onderzoek dat inzicht biedt in welke behandelwijze het beste resultaat geeft tegen welke kosten. Samen met partijen die direct contact hebben met zorgprofessionals (denk aan Zorginstituut Nederland, Federatie Medisch Specialisten, Patiëntenfederatie Nederland en Zorgverzekeraars Nederland), zorgen we ervoor dat de onderzoeksresultaten relevant zijn voor de maatschappij en in de zorgpraktijk kunnen worden toegepast. Zo zorgen we gezamenlijk voor goede en betaalbare zorg op de juiste plaats.

Het onderzoek binnen het cluster DoelmatigheidsOnderzoek is domein breed en richt zich onder andere op huisartsenzorg, paramedische zorg, verpleegkundige zorg, de geestelijke gezondheidszorg en medisch specialistische zorg.

In dit cluster werk je samen met ongeveer 25 enthousiaste en betrokken collega’s van verschillende disciplines en achtergrond.

Wat bieden we jou?

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 32,4 uur (0,9 fte) per week voor een periode van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging;
 • een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, tot maximaal € 3.990,93 bruto per maand (schaal 9 CAO Rijk) bij een fulltime dienstverband (36 uur);
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een interessant werkveld, een dynamisch team en een prettige werkcultuur.

Informatie

Informatie over deze functie is in te winnen bij Mirjam Visser communicatieadviseur (woensdag afwezig), via mvisser@zonmw.nl en Ganna de Jonge communicatiemedewerker (woensdag afwezig), via jonge@zonmw.nl of telefonisch via het DO-secretariaat: 070 349 5465.

Sollicitaties

Belangstellenden kunnen hun motivatie en cv tot en met 20 april 2021 als bestand uploaden via onderstaande button. Je motivatiebrief graag separaat uploaden.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Medewerkers binnen ZonMw hebben bij gelijke geschiktheid binnen de procedure voorrang op externen.

ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis. Daarmee draagt ZonMw bij aan het verbeteren van de zorg en gezondheid. Programma’s op het gebied van preventie, zorg en gezondheid hebben hierin een centrale plaats. Deze programma's worden in 14 clusters uitgevoerd. De stafafdeling Strategie & Innovatie en bedrijfsvoering ondersteunen de clusters. Er wordt met alle denkbare partijen samengewerkt die betrokken zijn bij het ontwikkelen en toepassen van kennis: wetenschappelijk onderzoekers, zorgprofessionals, patiënten, burgers, beleidsmakers, vertegenwoordigers uit het onderwijs en mensen uit het bedrijfsleven. De 2 hoofdopdrachtgevers van ZonMw zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

ZonMw hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

SOLLICITEREN

 

Vacaturekenmerken

Type functie

Contact

 

ZonMw Stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
 

ZonMw
Nieuws
Subsidies
Agenda
Over ZonMw


 

 

 

©2020 ZonMw 

Volg ons via